Γνωρίστε μας

Είμαι η Έφη Ράπτη. Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα από το 1966. Είμαι παντρεμένη και έχω ένα γιό.

Το 1989 ξεκίνησα το δικό μου ταξίδι στο χώρο της δημιουργίας. Παρακολούθησα σεμινάρια σε πολλές ιδιωτικές σχολές, δίπλα σε καταξιωμένους δημιουργούς, όπως ο Δημήτρης Νικολαϊδης, η Μαριάννα Κοντοέ, η Αντιγόνη Πανταζή, η Δώρα Χαραλαμπάκη, η Κωνσταντίνα Μώρου και πολλοί άλλοι. Μαζί τους μοιράστηκα ιδέες και εμπειρίες και πειραματίστηκα με πλήθος από υλικά και τεχνικές.

Μέσα σ΄ αυτά τα χρόνια, δύο υλικά με κέρδισαν, το καθένα με το δικό του, μοναδικό τρόπο.

Το ένα είναι το μέταλλο (χρυσός, ασήμι, κασσίτερος, ορείχαλκος, χαλκός, κλπ). Για πολλούς, ίσως, ένα υλικό ψυχρό, αρκετά άκαμπτο και δύσκολο στη διαμόρφωσή του. Αυτά τα χαρακτηριστικά του υπήρξαν μία πρόκληση, μία μοναδική ίσως ευκαιρία να αποδείξω ότι αυτό το υλικό μπορεί να πάρει ζωή, χρώμα και κίνηση, να πει μια ιστορία.

Το άλλο υλικό είναι ο πηλός. Γή και ύδωρ! Ένα φυσικό υλικό που συνδέθηκε από την απαρχή του ανθρώπινου πολιτισμού με την δημιουργία απλών, χρηστικών αντικειμένων αλλά και καλλιτεχνικών έργων απαράμιλλης ομορφιάς. Ποιό παιδί δεν έχει περάσει ατέλειωτες ώρες, πλάθοντας με τα χεράκια του το δικό του μικρόκοσμο; Ο πηλός είναι ιστορία, παράδοση, είναι ένα γλυπτό, μια εικόνα. Ένα υλικό που δίνει κίνηση, έκφραση, ψυχισμό. Ένα υλικό που σε ταξιδεύει..... και κει που νομίζεις ότι φτάνεις, εκεί ξεκινά μια νέα περιπέτεια.

Η καλλιτεχνική δημιουργία αποτελεί έναν ξεχωριστό τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης. Στο ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, σας παρουσιάζω μια σειρά έργων μου, όπου κυριαρχούν το μέταλλο και ο πηλός, είτε αυτόνομα, είτε σε αρμονική συνύπαρξη, με άλλα υλικά, δίνοντας ζωή σε σκέψεις συναισθήματα και όνειρα. Επιπλέον μέσα από μια σειρά σεμιναρίων, προσκαλώ όλους εσάς που πιστεύετε στη μοναδικότητα του χειροποίητου αντικειμένου και αναζητάτε έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης και διοχέτευσης της δημιουργικότητάς σας, να πειραματιστείτε με χρώματα, υλικά και τεχνικές και να δώσετε μορφή στα όνειρά σας.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, η δυνατότητα που μου προσφέρει το ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ   να μοιραστώ εικόνες κι εμπειρίες του δικού μου ταξιδιού, με όλους εσάς.

Με εκτίμηση
Έφη Ράπτη

Μην περιμένεις τις μεγάλες ευκαιρίες. Άρπαξε μια συνηθισμένη περίσταση και κάνε την μεγάλη. Orison Swet Marden, 1850-1924, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας